Fransk balkong räcke

Skrivet av Camilla Hansen

06/10/2021

En fransk balkong är ett trevligt alternativ för dig som letar efter något som ligger mellan en vanlig balkong och vanliga fönster. Med en fransk balkong kan du öppna upp dina balkongdörrar och släppa in luft och natur – trots att du befinner dig inomhus. Du kan exempelvis ställa ett par stolar vid den franska balkongen och nästan få känslan av att sitta på en balkong.

Planerar du att bygga en fransk balkong så kommer du behöva ett rejält och säkert räcke. Vår personal hjälper dig gärna med att designa räcket till din franska balkong. Ett räcke på balkongen är nämligen viktigt av flera skäl. För det första skyddar räcket de människor som vistas högt upp – så att de inte faller ner. För det andra spelar även utseendet på räcket stor roll när det gäller helhetsintrycket av balkongen.

Olika alternativ och kombinationer

Hos EASYSTEEL hittar du en mängd olika kombinationer och alternativ när det gäller räcken till franska balkonger. Det är bara din fantasi som sätter gränserna för vad som är möjligt! Eftersom vi säljer delar till räcken så är det viktigt att komma ihåg att du – eller en fackman – behöver montera ihop delarna för att du ska få till en färdig lösning.

Hos EASYSTEEL hittar du bland annat balkongräcken i rostfritt stål, glas och smidesjärn. En vanlig kombination är glas och rostfritt stål – eller bara glas. Även när det gäller monteringen finns det en rad olika alternativ att välja mellan. Allt för att du som kund ska bli så nöjd som möjligt. Våra produkter håller högsta kvalitet och lever upp till alla krav och riktlinjer som finns på området.

Riktlinjer när det gäller balkongräcken

Det finns nämligen några krav som det är viktigt att ditt räcke lever upp till. Där det är en fallhöjd på 2 meter eller mer så ska räcket ha en höjd på minst 1,2 meter. Dessutom måste det särskilt beaktas att små barn inte ska kunna klättra upp på räcket eller fastna i öppningar mellan spjälor och liknande. Dessutom ska räcket vara hållfast. Om du är osäker på vad som gäller så kan du kontakta byggnadsnämnden i din kommun.Köp räcke till fransk balkong hos EASYSTEEL

Titta gärna igenom vårt utbud när det gäller räcken till en fransk balkong. Vi erbjuder ett stort och varierat sortiment – så chanserna att du hittar något som passar just dig är väldigt goda. Har du några frågor eller behöver hjälp med att skräddarsy en lösning så är du välkommen att höra av dig till våra kunniga medarbetare som gärna hjälper dig. Om du har en detaljerad beskrivning av ditt projekt så underlättar det. Annars kan vi säkert guida dig till rätt lösning ändå!

Oavsett om du tänker bygga ett räcke till en fransk balkong eller skapa någon annan lösning så hittar du säkert det du letar efter hos EASYSTEEL. Våra produkter är byggda med omsorg av de bästa materialen, för att hålla länge. Kom igång med ditt projekt inom kort och lägg en beställning till EASYSTEEL redan idag! 

Har du frågor, så finns vi alltid på telefon

Går du med ett projekt i tankarna?

Prova dina designkrafter med vår räckeskonfigurator. Designa din egen avskärmning utifrån dina egna mått. Du får priset med det samma och blir kontaktad av en av våra duktiga rådgivare som hjälper dig genom processen.

Designa och begär pris

Liknande artiklar

Vajerräcke

Vajerräcke

Vajerräcke är vanligt att se ute på vägar, bland annat motorvägar, men det går även utmärkt att ha ett vajerräcke...

Trappräcken inomhus

Trappräcken inomhus

Letar du efter ett rejält och bra trappräcke för inomhusbruk? Hos EASYSTEEL hittar du de delar du behöver för att...

Trappräcke smide

Trappräcke smide

Håller du på att bygga en trappa i ditt hus? Eller kanske ska du bygga ett helt nytt hus i etage och behöver en eller...