Altan räcke

Skrivet av Camilla Hansen

06/10/2021

Om det är så att du ska bygga en altan hemma, så är det inte fel att ha ett snyggt altan räcke till detta. Hos EASYSTEEL hittar du allt du behöver för att göra din altan extra snygg. De har detaljer så som altan räcke men även räckesstavar och mycket mer. De erbjuder smarta modulsystem för dig som du kan sätta samman på egen hand. Ett räcke på altanen är i första hand för att det ska vara säkert att vistas där. Det blir ett bra skydd mot fallolyckor. Dock fungerar det även som en bra avskärmning så väl som att det är en snygg detalj. När du ska bygga en altan, så har du olika alternativ att välja på. Det allra vanligaste materialet för altanräcken är trä, men det finns även räcken för altan i glas så väl som i stål. Så satsa på det altan räcke som passar för just din altan.

Finns det regler för altan räcken?

Eftersom ett räcke finns där för att uppfylla vissa säkerhetskrav så är det en del byggregler som ska tas i beaktning. Det hur du får utforma ditt räcke. Du bör därför före du ska bygga dig din altan och använda altan räcke ta resa på byggreglerna just där du bor. Höjden på ditt räcke bör vara tillräckligt samt att avståndet mellan räckets stolpar bör även det vara tillräckligt för att de inte ska orsaka personskada. Sedan så det monteras på sådant vis att ett barn ska inte kunna klättra upp eller kravla igenom räcket.

Hur ska mitt altanräcke se ut?

Det går att utforma ett altan räcke på en mängd olika sätt. När du ska välja ett räcke för din altan så bör du dels tänka på den praktiska funktionen, dels på estetiken. Med ett bra altanräcke från EASYSTEEL kan du få en harmonisk helhet som passar fasaden på ditt hus. Det är viktigt att välja rätt, för ett räcke som inte passar in kan dra ner hela utseendet. Om det är så att du har ett staket på ett visst vis, eller i ett visst material så kan det med fördel byggas ett altan räcke i samma stil. Tänk även över den praktiska funktionen för ditt räcke. Vill du att det ska fungera som en säkerhetsåtgärd, ge bra med lä eller ska det finnas där för att skärma av bra mot insyn? En annan viktig fråga är hur mycket pengar och tid du vill lägga på ditt bygge samt även tid för underhåll av det senare.

Tillbehör för din altan

Hos EASYSTEEL finns det altan räcken samt även räckesstavar i smidesjärn. Det finns även glasräcken och bottenprofiler med glas. En altan i glas behöver rätt sorts delar för att sitta uppe på ett bra sätt. Bland annat behöver du rätt sorts stolpar som utgör stommen av altanräcket. Du behöver även överliggare för räcket, så att det blir en snygg helhet. Med de modulsystem som finns hos EASYSTEEL kan du på egen hand bygga dig din altan på det sätt som du vill ha det.

Har du frågor, så finns vi alltid på telefon

Går du med ett projekt i tankarna?

Prova dina designkrafter med vår räckeskonfigurator. Designa din egen avskärmning utifrån dina egna mått. Du får priset med det samma och blir kontaktad av en av våra duktiga rådgivare som hjälper dig genom processen.

Designa och begär pris

Liknande artiklar

Vajerräcke

Vajerräcke

Vajerräcke är vanligt att se ute på vägar, bland annat motorvägar, men det går även utmärkt att ha ett vajerräcke...

Trappräcken inomhus

Trappräcken inomhus

Letar du efter ett rejält och bra trappräcke för inomhusbruk? Hos EASYSTEEL hittar du de delar du behöver för att...

Trappräcke smide

Trappräcke smide

Håller du på att bygga en trappa i ditt hus? Eller kanske ska du bygga ett helt nytt hus i etage och behöver en eller...