Rostfria räcken

Välj ett rostfritt räcke till din terass

När du ska välja ett räcke till din terass är det viktigt att du väljer material och produkter som kommer att hålla länge. Med ett räcke i rostfritt stål kan du luta dig tillbaka och njuta av din terass under många år framöver med minimalt underhåll. Med över 30 års erfarenhet i branschen kan vi garantera hög expertis och kvalitet på alla våra produkter.

Hos Easysteel kan du designa ditt räcke

Designen är en viktig aspek när man ska välja ett räcke till sin terass. Du kommer att se räcket varje dag, både inifrån och från trädgården. Det är därför viktigt att räcket ser bra ut i flera år efter montering. Med sin tidlösa och hållbara design är våra rostfria räcken en investering som du kommer att vara nöjd med riktigt länge. 

Här kan du designa ditt eget räcke och anpassa det efter dina specifika behov. Vi hjälper dig att få en skräddarsydd lösning på ditt projekt med flera olika valmöjligheter. 

Du kan bifoga en bild av din terass eller altan när du skickar in din prisförfrågan för att få en mer specifik lösning som är anpassat för just ditt projekt. 
När du har valt design på ditt räcke kan du höra av dig till oss och få ett beräknat pris på beställningen. Om du behöver hjälp när du ska välja material och design kan du alltid kontakta oss för rådgivning.

Anpassa ditt rostfria räcke efter dina behov

Våra räcken går att anpassa efter dina specifika behov så att du får precis det utseendet som du önskar på din altan eller terrass. Du kan välja design baserat på din personliga smak eller anpassa utseendet efter resten av ditt hus. Välj allt från höjd till vilken sorts stolpar du ska ha. Du kan även välja räcken i glas om du vill ha ett mer öppet utseende. Här kan du se dina valmöjligheter för glasräcken.

Rostfritt stål och rostfria stolpar

Våra räcken har stänger eller stolpar med rund design och horisontella medlöpare längs hela räcket. Stolparna har en meter mellanrum för att inte påverka utsikten på terrassen. Du har flera olika alterntiv att välja mellan som bland annat: 

  • 4 eller 5 medlöpare
  • Antal sidor
  • Stolpfot
  • Handledare
  • Start räcke
  • Avslutnings räcke
  • Med eller utan glas 

Genom att själv välja design kan du få ett räcke som passar perfekt till din terrass. Om du vill ha ett räcke i glas kan du välja mellan frostat glas och klart glas. Glasräcken är ett mer modernt val och har inga medlöpare som kan påverka utsikten. Alla våra rostfria stänger har en rund form som ger terrassen ett mjukare och mer välkomnande utseende.

Minimalt underhåll med rostfritt stål

När du väljer ett räcke i rostfritt stål får du först och främst ett slitstarkt och vädertåligt räcke. Det rostfria materialet ger också terrassen ett exklusivt och tidlöst utseende.Våra rostfria räcken är tillverkade för utomhusbruk och kommer att hålla i många år framöver. Du kan välja mellan följande lösningar. 

  • Rostfria lösningar
  • Galvaniserat stål 
  • Italienskt smidesjärn

Om du istället väljer ett räcke i glas behöver du lägga lite mer tid på underhåll. Med ett glasräcke kan vind och väder påverka utseendet och därför kan du behöva tvätta räcket minst en gång om året. Även rostfria stänger kan behöva tvättas av någon gång per år. Torka av räcket med vatten och tvål vid behov.

Enkel montering och hög kvalitet med rostfria räcken

När du köper räcken från oss på Easysteel kan hjälpa dig att välja rätt material och leverera produkter som är enkla att montera. Vi erbjuder däremot inte montering utan detta kan du antingen sköta själv eller anlita en hantverkare. Tänk på att vissa kommuner har specifika regler för utomhusräcken, medan du hittar de allmänna reglerna bland Boverkets Byggregler.

Specifika regler för montering

När du installerar dina räcken finns det en del regler som behöver känna till. Syftet med dessa regler är i första hand att skydda mot och begränsa risken för personskador. Regler och föreskrifter hittar du i Boverkets Byggregler (BBR).

I vissa fall kan ytterligare regler finnas. Kraven kan variera beroende på lokala omständigheter. 

Vi hjälper gärna till och ger dig råd men om du är det minsta tveksam om vad som gäller för just ditt projekt rekommenderar vi att du kontaktar byggnadsnämnden i din kommun. 


Du kan alltid kontakta oss på e-post för tips och vägledning när det gäller montering. Hos Easysteel får du räcken som har enkel montering så att du snabbt kan bli klar med byggandet och börja njuta av solen på nya terrass eller balkong.

Köp ett rostfritt räcke hos Easysteel idag

Hos Easysteel kan du hitta dina nya räcken som kommer att ge din balkong, terrass eller altan en tidlös och modern stil. Här finns räcken med eller utan glas och stänger med en rund form. Glasräcken behöver tvättas av lite oftare men det går fort om du använder samma metod som när du tvättar dina fönster. Om du är tveksam över vilken sorts räcke du bör välja kan du alltid kontakta oss för expertrådgivning.

Du kan nå oss via telefon eller e-post eller besöka vår butik i Norrköping. Vi vill alltid hjälpa dig hitta rätt och med vår långa erfarenhet inom branschen kan du få goda råd från riktiga experter innan du beställer dina räcken. 

Välj specifika mått, material och designa ditt nya räcke hos Easysteel redan idag. Med våra högkvalitativa räcken kommer du garanterat att njuta av din nya terrass i flera år framöver.

Har du frågor, så finns vi alltid på telefon

Går du med ett projekt i tankarna?

Prova dina designkrafter med vår räckeskonfigurator. Designa din egen avskärmning utifrån dina egna mått. Du får priset med det samma och blir kontaktad av en av våra duktiga rådgivare som hjälper dig genom processen.

Designa och begär pris