Moderna och säkra altanräcken

Vill du ha en pittoresk utsikt? En gör-det-själv-installation? Ett utseende som matchar ditt hems arkitektur? Vi hittar ett räcke som inte bara passar din altan – utan även din personliga stil. Hos oss har du möjlighet att designa ditt altanräcke helt utefter dina egna önskemål.

Vi har ett stort urval av alternativ av räcken till altan. Allt från alla material, stilar, färger och funktioner. Med mer än 30 års erfarenhet i branschen har vi den expertis som krävs för att kunna erbjuda dig de bästa alternativen för just din byggdröm.

Altanräcken som kombinerar design med hög kvalitet

Samtliga produkter som du hittar hos oss är av högsta kvalitet. Då vi erbjuder helhetslösningar för ditt projekt hittar du allt du behöver på en och samma plats. Det gör att du får ditt nya altanräcke till ett mycket bra pris. När du beställer hos oss kan du räkna med:

 • Produkter av högsta kvalitet
 • Priser som är konkurrenskraftiga
 • Support med experter för att hjälpa dig

Hos oss kan du designa ditt altanräcke själv

Hos oss hittar du mängder av olika material och detaljer för att du ska få ett alldeles unikt altanräcke. Du kan bland annat välja mellan olika kombinationer av rostfritt stål, olika träslag och klart eller frostat glas. Eller kanske behöver du även en altan trappa med räcke?

Du kan gärna bifoga en bild på din altan när du skickar in en förfrågan på pris. På så sätt kan vi på enklast sätt hjälpa dig att hitta en anpassad lösning till just ditt byggprojekt.

Räcke altan i metall

Metallräcken är stabila och hållbara – och du kan installera dem själv! Metallräcken är väldigt starka och pålitliga. De expanderar och krymper inte som trä eller andra material – det innebär överlägsen stabilitet under många år framöver.

Vi har fler alternativ för metallräcken. Vi har alternativ för enkel gör-det-själv-installation, alternativ för maximal styrka och alternativ som passar alla visuella stilar. Hos oss kan du bland annat välja mellan metallräcken med:

 • Upp till fem medlöpare
 • Både med eller utan glas
 • Handledare i rostfritt stål eller olika träslag
 • Start- och avslutningsräcke 

De rostfria altanräcken som du hittar hos oss är både eleganta och har en modern skandinavisk design. Ring oss gärna för att hitta ett perfekt altanräcke för dig!


Räcke altan i glas

Skapa ett lyxigt utseende och få fantastisk utsikt med glasräcken. Om du vill öppna upp utsikten på din altan finns det inget bättre alternativ än glas. Om du vill ha ett ljust, expansiv altan kan du gå igenom vårt utbud av förstklassiga, glittrande glasräcken. Hos oss kan du bland annat välja mellan:

 • Klart eller frostat glas
 • Med eller utan handledare i olika material
 • Start- och avslutnigsräcke
 • Med eller utan stolpar

Hos oss kan du handla allt du behöver till ditt altanräcke i glas. Inget mer jonglerande med olika leverantörer för ditt räcke eller glaset i det. Vi erbjuder skräddarsydda glaspaneler som passar perfekt till ditt utrymme.


Montering och underhåll av ditt nya altanräcke

Alla våra räcken är enkla att montera. Tyvärr erbjuder inte vi den tjänsten idag, utan du får göra det själv eller anställa hantverkare till att göra det. Om du väljer att montera ditt nya altanräcke själv är det viktigt att du följer att de regler och föreskrifter som finns. Dessa kan du hitta på Boverkets Byggregler (BBR).

Underhåll av räcke altan – metall

Som du säkert redan vet kan även rostfritt stål rosta, även om det är mer vädertåligt än andra material. För att undvika detta är det viktigt att du underhåller ditt altanräcke med jämna mellanrum. Använd Easy steel underhållsspray E4052 som rengör, samtidigt som den skyddar ytan med en vattenavstötande och antistatisk film, vilket kommer hindra att salt och smuts fastnar. För djupare rengöring kan du först använda vår avfettningsspray E4051. Sedan sprayar du med underhållssprayen och torkar av. Detta kommer leda till att du har ett rent räcke som behöver minimalt med underhåll under lång tid framöver.

Underhåll av räcke altan glas

Ett glasräcke underhålls på samma sätt som dina fönster. Tänk på att inte använda stålull eller liknande då det kan repa ditt glas. Tänk på att underhålla eventuella detaljer i rostfritt stål samtidigt som du rengör glaset. Det gör du då på samma sätt som ovan, med underhållsspray.


Beställ ditt nya altanräcke hos Easysteel

När du har valt det material och den design du önskar för ditt nya altanräcke kan du enkelt skicka iväg en prisförfrågan till oss. Om du behöver hjälp med att välja produkter eller har några frågor får du gärna kontakta oss. Du kan nå oss antingen via telefon eller e-post. Om du bor i närheten av Norrköping är du välkommen att besöka vår butik.