Snygga räcken utomhus till balkong och altan

Förgyll din balkongen, altanen eller trappan med ett snyggt räcke utomhus av glas eller smidesjärn. Easysteel har allt som behövs när du vill uppgradera ditt befintliga räcke eller ska bygga nytt. Våra moderna, modullösningar låter dig designa ditt eget räcke precis som du vill ha det.

Du väljer själv material mellan glas, smidesjärn, rostfritt eller räcken med vajer. Våra unika modulsystem är lätta att sätta ihop så att du själv kan montera ditt räcke. Har du just byggt en ny altan eller terrass kan du skapa en elegant look med ett snyggt smidesräcke längs med altanens kanter, istället för impregnerat trä. På detta vis får du en unik trädgård som sticker ut ur mängden i grannskapet.

Designa dina egna räcken

Både små och stora projekt blir lättare med Easysteel räcken för utomhus bruk. Vi har glasräcken, smidesräcken och andra snygga alternativ som alla är enkla att montera själv. Tack vare vår moderna modulära lösning kan du hitta precis den lösning och design som passar ditt hem.
Välj vilken glastyp ditt glasräcke ska ha, hur bottenprofilen ska se ut på ditt smidesräcke eller välj ett rostfritt räcke med medlöpare. Du har fria händer och kan montera riktigt snygga räcken på din uteplats. För hjälp med teknik och idéer till montering kan du kika in här.

Rostfritt, glas eller vajer – Räcken utomhus i olika material

Hos Easysteel hittar du inte bara snygga och enkla lösningar för att montera nya räcken utomhus. Vi erbjuder även många valmöjligheter så att du kan anpassa hur räcket ser ut, för att passa just din altan eller balkong. Hos oss kan du designa räcket du drömmer om och själv bestämma vilket material som passar dig bäst.
Vi kan bland annat erbjuda rostfria räcken med glas eller glasräcken med en aluminiumskena högst upp. Ett helglasräcke är snyggt och låter dig se ut ur balkong eller altan, medan rostfria räcken med medlöpare låter vinden blåsa igenom, vilket kan vara skönt under varma sommardagar. Oavsett vad du väljer står vi redo att hjälpa dig genom din beställning med råd och förslag. Har du några frågor eller behöver hjälp med din beställning kan du kontakta oss här eller besöka vår butik i Norrköping.

Vi gör det lättare att beställa

Du kan använda vår räckes konfigurator för att snabbt och smidigt beställa dina nya räcken. I konfiguratorn väljer du material och fyller i längd och höjd på varje modulär del. Du väljer sedan tillval som t.ex. stolpfot och handledare. Konfiguratorn ger dig sedan ett beräknat pris på ditt räcke och låter dig skicka in din förfrågan. 

Vi återkommer så fort vi kan med en exakt offert för hela beställningen. Du kan även ladda upp en bild på ditt projekt med mått och ritning för att få en mer exakt beräkning av den totala kostnaden.

Hållbara räcken utomhus som tål väder och vind 

När du ska montera räcken utomhus så är det inte bara viktigt att de ser bra ut och matchar med din altan eller balkong. Det är minst lika viktigt att räcket håller länge och sitter stabilt i alla sorters väder. I Sverige har vi ett klimat som kan gå från sol till storm på några timmar. Dina räcken måste därför klara av att stå emot hårda vindar.
På vintern är det istället snö, frost och is som bra räcken är designade att klara av. Easysteel har räcken som är tillverkade för att klara av vårt nordiska klimat och alla våra räcken är byggda för att sitta stabilt oavsett väder. Vare sig du väljer räcken i smidesjärn, rostfria räcken, glasräcken, eller vajerräcke kommer dina räcken från Easysteel hålla riktigt länge.

Regler för montering av räcken utomhus

När du monterar dina räcken utomhus finns det lagar och regler som behöver följas. Du bör läsa om Boverkets Byggregler (BBR) om räcken utomhus innan du beställer dina räcken. Syftet med dessa regler är i första hand att skydda mot och begränsa risken för personskador. Du kan hitta alla regler och föreskrifter på Boverkets hemsida. 

Kom även ihåg att din kommun kan ha ytterligare lokala regler som du behöver följa vid montering. Dessa regler kan du hitta genom att kontakta din kommun.

Snyggt smidesräcke utomhus

Glas och vajerräcken är lösningar som ger ditt hem en modern look men för det där klassiska utseendet finns det inget som slår ett räcke i smidesjärn. 

Med ett smidesräcke utomhus får du en elegant och hållbar lösning med en unik design. Det går självklart bra att ersätta staketet med ett räcke i smidesjärn. Letar du efter en lättskött lösning med en elegant design är smidesräcken förmodligen det perfekta valet.

Easysteel – Snygga räcken utomhus som är lätta att montera

Easysteel gör det lätt för dig att få dina drömmars räcken till altanen eller balkongen. Med vår smarta räckes konfigurator och smidiga modulära design kan du få räcken som passar ditt projekt perfekt. Våra räcken är tillverkade för att tåla hårt väder och sitter stabilt, riktigt länge. Design och säkerhet är lika viktiga för oss och är något som vi lägger stort vikt på när vi tillverkar våra räcken. Easysteel hjälper dig att förgylla din altan, skicka in din förfrågan redan idag