Modernt och elegant lofträcke

Har du ett oanvänt loft som bara fungerar  som förråd idag? Vill du piffa upp det och förvandla det till ett sovrum eller lekrum för dina barn? Eller varför inte använda  det som ett arbetsrum? Hos EasySteel kan du göra ditt nya eller gamla loft säkert med fantastiska räcken av hög kvalitet.

Hos oss kan du välja av mellan olika material och göra ditt lofträcke mer personligt och unikt. Har du en trappa som leder upp till ditt loft? Lägg till ett trappräcke av glas eller järn för en modern look och knyt ihop inredningen.

Montera ditt lofträcke med snygg design

När du beställer räcken från oss kommer allt levererat  i delar och är lätta att sätta ihop. Det är sedan enkelt att montera upp räcket i loftet själv. 

Det spelar ingen roll vilka mått eller vilken storlek ditt loft har. På vår hemsida kan du skriva in dina specifika mått och få hem ett perfekt räcke även om du har ett loft med en unik design. Du kan även lägga till räcken till din trappa eller stege som leder upp till loftet.

Ett lofträcke som kombinerar säkerhet & snygg design

När du bygger eller renoverar ditt loft vill du att det allt håller sig i gott skick i flera år. Hos EasySteel använder vi bara material av högsta kvalitet, vare sig det är glas, järn, stål eller trä. Vi har räcken med modern skandinavisk design som du lätt kan anpassa till precis din inredning och dina behov.


Din säkerhet är vår högsta prioritet. Även om du kan designa och ändra lofträcket enligt dina önskemål finns det vissa regler och krav som ska uppfyllas när du monterar räcket. Du kan hitta våra monteringsinstruktioner här.

Designa ditt lofträcke efter din egen smak

Med vår smidiga  räckeskonfigurator kan du enkelt kombinera olika material och stilar för att göra ditt räcke unikt. Du kan till exempel välja ett glasräcke för en modern touch i loftet. Det finns även olika typer av stolpar och medlöpare att välja mellan som du kan lägga till.  Dra gärna inspiration från vårt bildgalleri.


Om du har en stege som leder upp till ditt loft kan du piffa upp den med ett kraftigt räcke som ger dig ett bra grepp hela vägen upp. Oavsett vilka mått din stege har kan beställa ett räcke som kommer att passa perfekt med hjälp av får räckeskonfigurator. Kontakta våra skickliga experter här om du har frågor eller funderingar.

Lägg till handledare till ditt lofträcke

Du kan även lägga till handledare i rostfritt stål eller trä till dina räcken. Genom att kombinera olika material kan du designa något som ingen annan har i sitt hus. Du kan också lägga till flera andra detaljer till ditt lofträcke eller trappa när du beställer hos oss. Bara din fantasi sätter gränserna.

Välj till exempel att lägga till trädetaljer i ditt glasräcke för att skapa en unik modern design. I din trappa kan du ha handledare  av olika träslag eller rostfritt stål. Du kan också välja mellan att ha ett glas- eller metallräcke till trappan.

Lofträcke för alla olika ändamål

Vill du förvandla ditt loft till ett extra sovrum? Med ett praktiskt och snyggt räcke kan du både skapa en säker sovplats samtidigt som du förgyller hela rummet med en snygg inredningsdetalj. Trappor eller räcken av trä passar bra med handleadre i svart metall för en balanserad design. 


Hos EasySteel får du ett lofträcke med vacker och snygg design som du själv designat och som dessutom är säkert. Oavsett vilken inredningsstil du har kan du med vårt breda urval designa ditt räcke så att det passar perfekt i ditt hem. Våra glasräcken, rostfria räcken och  träräcken är alla tillverkade av hållbara material. Det enda du behöver göra eftermontering är att sköta underhållet av dina räcken. Du hittar information om hur du bäst underhåller rostfria räcken här.

Montering av lofträcke

Alla våra räcken är designade för att du ska kunna montera dem själv. Monteringen måste dock följa vissa regler och föreskrifter , för att förhindra felmontering av räcken som kan leda till olyckor. 

Du hittar alla regler och föreskrifter i Boverkets Byggregler (BBR), som du kan läsa på deras hemsida. Vissa kommuner har dock ytterligare regler som du bör känna till innan du beställer ditt räcke. Kontakta din kommun för att ta reda på om det finns några särskilda regler du bör tänka på.

Installera ditt snygga lofträcke – Enkelt med EasySteel

Välj bland ett brett urval av material som rostfritt stål, ask, ek eller mahogny trä och lägg till handledare eller stolpar och mycket mer när du designar ditt lofträcke. Här på EasySteel tillverkar och levererar vi räcken till ditt hem efter dina instruktioner. Bygg lofträcket du drömmer om genom att välja bland många olika tillval, tillbehör och designval. 

Räcket levereras i delar och är lätt att montera själv. Kom ihåg att följa reglerna som gäller för montering av lofträcken. Om du har problem eller frågor kan du alltid kontakta oss. Säkerheten är av högsta prioritet hos oss, så vi ger dig gärna råd du kan följa när du installerar och monterar räcket. Våra räcken är av hög kvalitet och tillverkade unikt för dig för att njuta av under en lång tid.

Vill du designa ett lofträcke som förvandlar ditt loft till en riktigt fin och praktisk del av ditt hem? Beställ enkelt hos EasySteel till ett bra pris och uppfyll dina loftplaner idag.