Praktiska och säkra trappräcken

För att din utomhustrappa ska vara säker behöver du montera ett praktiskt trappräcke. Trappräcket är en viktig del av din trappa och du bör därför lägga minst lika stor fokus på räcket som på själva trappan. Ett trappräcke kan dessutom göra att trappan ser mycket bättre ut och om du matchar med altan- eller terrass räcket kan du få en enhetlig design på hela uteplatsen.
Hos Easysteel kan du hitta trappräcken som både är säkra och ser riktigt bra ut. Du kan skräddarsy ditt eget trappräcke i trä, glas, rostfritt stål eller smidesjärn. Vår räckes konfigurator gör det dessutom extra enkelt att beställa trappräcken, oavsett material eller mått.

Modulär lösning för enkel montering

Vår smarta modulära lösning gör det riktigt enkelt att montera ditt trappräcke. Du har även större frihet när det kommer till design och mått och kan anpassa räcket efter din trappa, vilket är extra praktiskt om du har tänkt bygga en trappa med en unik design.

Vi erbjuder många alternativ och kombinationer som trappräcke i smide, trä eller rostfritt. Ange måtten du vill ha och skicka in en förfrågan för att få en offert på ditt nya säkra trappräcke.

Extra säkerhet med ett snyggt trappräcke

När man bygger en trappa är design och säkerhet och kostnad de tre faktorer som många fokuserar på. Trappans kostnad ska vara inom ramarna för ens budget och slutprodukten ska se bra ut och passa bra ihop med den del av huset som trappan leder till. Men det viktigaste av allt är i de flesta fall säkerheten.

En trappa måste vara säker att använda, särskilt för barn och äldre. Med ett stabilt och väldesignat trappräcke kan du öka säkerheten i trappan och våra konkurrenskraftiga priser gör att du kan välja en design som passar ditt projekt perfekt. Med våra snygga trappräcken kan du bygga en säker trappa som dessutom ser riktigt bra ut.

Designa ditt eget trappräcke

Med Easysteel har du en mängd olika alternativ och kombinationer att välja mellan för ditt räcke. Du kan designa ett trappräcke som passar perfekt med din befintliga altan eller skapa något unikt som gör grannarna avundsjuka.

Välj ett trappräcke i rostfritt stål, glas, trä eller smidesjärn. Välj sedan mellan flera designalternativ som glastyp, antal medlöpare eller olika beslag.

Handledare

Förutom ett trappräcke behöver en trappa, både utomhus och inomhus, en handledare. Vi har handledare av hög kvalitet i både trä och stål. Välj mellan ask, ek och mahogny för trä eller klassiskt rostfritt stål.

Alla våra handledare i trä levereras obehandlade och kan kapas för att passa perfekt i din trappa. Du får även välja monteringsbeslag vid beställning.

Trappräcke som passar både inomhus och utomhus

Våra trappräcken är perfekta både för trappor som byggs utomhus och inomhus. Ett glasräcke kan se riktigt elegant ut i en inomhustrappa medan ett trappräcke i rostfritt stål kräver mindre underhåll i trappor utomhus. Även trappräcken i smide är populära, särskilt i äldre hus. Oavsett vilket material du väljer eller vilka beslag och tillbehör du lägger till garanterar vi att dina trappräcken är av högsta kvalitet och kommer att hålla riktigt länge. Läs om hur du kan underhålla ditt rostfriastål här.

Regler för montering av trappräcke

Installation av räcken måste ske enligt de regler och föreskrifter som Boverket har bestämt. Dessa regler är till för att skydda eller minimera olyckor och personskador som kan uppkomma vid felaktig montering av trappräcken. 
Alla aktuella regler och föreskrifter hittar du i Boverkets Byggregler (BBR), på Boverkets hemsida. I vissa kommuner gäller ytterligare regler som du bör känna till innan du beställer dina räcken. Kontakta din kommun för att ta reda på om det finns några särskilda regler där du bor. Du kan även läsa om teknik och idéer till montering här.

Trappräcken av högsta kvalitet från Easysteel

När du beställer trappräcke från Easysteel kan du få ett räcke som designas utifrån de behov du har och i den stil du tycker ser bäst ut i din trappa. Kom däremot ihåg att följa de regler och föreskrifter som gäller när du beställer ditt nya trappräcke. Säkerheten är trots allt det viktigaste när du bygger trappa eller monterar trappräcken. Våra produkter är av hög kvalitet och är tillverkade för att hålla riktigt länge. Vi har räcken som passar både inomhus och utomhus.

Med de många valmöjligheterna Easysteel erbjuder kan du få ett trappräcke som passar helt perfekt i just din trappa. Vi har trappräcken i rostfritt stål så väl som i smidesjärn och glas. Och den smarta modulära designen gör det lättare att bygga ett räcke i exakt de måtten och de vinklarna du behöver. Alla våra räcken kan utrustas med praktiska handledare som gör dem ännu säkrare. Handledare går att beställa i stål eller i en av tre olika träsorter. 

Är du ute efter ett trappräcke som både ser otroligt bra ut och är av hög kvalitet? Beställ hos Easysteel och få hem exakt det du letar efter med en modulär design som gör det enkelt att montera ditt nya räcke.