Snyggt & säkert trappräcke utomhus

När du bygger en utomhustrappa ligger stor fokus på säkerhet och hållbarhet. Detta gäller självklart inte bara trappstegen utan även räcket. Ett trappräcke utomhus behöver vara stabilt och slitstarkt för att din trappa ska vara trygg att använda i många år framöver. 
Hos Easysteel kan du hitta trappräcken utomhus som både är säkra och ser riktigt bra ut. Skräddarsy ditt eget trappräcke med vår räckes konfigurator genom att välja material mellan i glas, rostfritt stål eller smidesjärn. Du kan få trappräcken utomhus i valfritt mått och vi erbjuder även många tillval.

trappa ner till trädgården med ett stålräcke

Trappräcke i modulär design med enkel montering

Med våra modulära lösningar är det riktigt enkelt att montera trappräcke utomhus. Du får räcket levererat i flera mindre delar som du monterar i trappan del för del. Det färdigmonterade trappräcket sitter sedan stabilt och ser riktigt snyggt ut. 

Med våra modulära lösning får du även friheten att kunna måttbeställa trappräcken efter dina exakta behov. Om du vill ha en trappa med en unik design är Easysteels trappräcken för utomhusbruk det perfekta valet. Fyll i rutorna i räckes konfiguratorn och skicka in en förfrågan för att snabbt få en prisoffert.

Fokus på säkerhet med trappräcke utomhus från Easysteel

Design, kostnad och säkerhet är de tre faktorer som påverkar valet av trappräcke mest. Ditt trappräcke ska se bra ut och matcha med trappan eller det område trappan leder till. Projektet behöver även hålla sig inom ramarna för din budget. Men det viktigaste av allt när man bygger trappa är säkerheten.
DIn trappa måste vara säker för alla att använda, särskilt barn och äldre. Med ett stabilt trappräcke som är monterat på rätt sätt kan du öka säkerheten i trappan och förebygga tråkiga olyckor. Våra snygga trappräcken ger dig möjligheten att bygga en riktigt säker trappa som dessutom ser bra ut och håller länge. Klicka här för att se våra monteringsinstruktioner för trappräcke utomhus.

räcke på trappor utanför

Designa ditt eget räcke för trappa utomhus

Hos Easysteel får du friheten att välja mellan en mängd olika alternativ och kombinationer av räcke för trappa utomhus. Vi låter dig designa ditt eget trappräcke efter vad du tycker ser bra ut, i de material som passar dina behov. 

Du förtjänar att ha trappräcke utomhus som ger din trappa ett designmässigt lyft utan att tumma på säkerheten. Välj mellan rostfritt stål, glas och smidesjärn för trappräcke utomhus. Bestäm sedan vad du föredrar när det kommer till glastyp, antal medlöpare och beslag.

ledstång för trappor utomhus

Handledare för trappräcke utomhus

Förutom själva räcket behöver din trappa även en snygg och stabil handledare. Vi har handledare av högsta kvalitet i både trä och stål. Välj mellan ask, ek och mahogny för trä eller klassiskt rostfritt stål.
Trappräcken utomhus behöver klara av att stå emot hårt väder och regn och våra handledare är tillverkade för att vara extra slitstarka och hållbara. Väljer du rostfritt stål i trappräcket eller handledaren kan du lära dig hur du bäst sköter detta material för att det ska hålla länge genom att klicka här.

Trappräcke som passar både inomhus och utomhus

Vi har räcken för utomhus- och inomhusbruk så att du kan bygga snygga trappor i huset eller i trädgården. Ett räcke i glas kan se riktigt elegant ut i en inomhustrappa medan ett trappräcke i rostfritt stål kräver mindre underhåll och passar därför trappor utomhus. Trappräcke utomhus i smide är ett populärt val i äldre hus. Oavsett vilket material du väljer eller vilka beslag och tillbehör du lägger till kan du lita på att dina trappräcken från Easysteel är av högsta kvalitet och kommer att hålla riktigt länge.

stålhandledare för trappor

Regler om att montera räcke i trappa utomhus

Montering av trappräcke utomhus måste ske enligt de regler och föreskrifter som Byggverket har tagit fram. Dessa regler är till för att förebygga eller minimera personskador som kan uppkomma vid felaktig montering av ett trappräcke utomhus.
Du kan hitta aktuella regler och föreskrifter i Boverkets Byggregler (BBR) på Boverkets hemsida. Vissa kommuner har dock ytterligare regler när det gäller montering av trappräcken. Kontakta din kommun för att ta reda på om det finns några särskilda regler där du bor, innan du beställer ditt trappräcke.

Installera ett trappräcke utomhus av högsta kvalitet från Easysteel

Hos Easysteel kan du beställa ett trappräcke som designas helt utifrån dina mått och val. För att göra saker ännu bättre är vår modulära lösning riktigt enkel att montera på ett tryggt och säkert sätt. Säkerheten är trots allt det viktigaste när du bygger trappa och monterar trappräcke utomhus. Våra räcken har högsta möjliga kvalitet och är tillverkade för att hålla riktigt länge. 
Få hem ett trappräcke som passar helt perfekt med just din trappa och ditt hem. Med oss kan du montera ett trappräcke utomhus i smide rostfritt stål eller glas. Använd vår räckes konfigurator för att beställa ditt räcke i exakt de måtten och de vinklarna du behöver. Alla våra trappräcken kan utrustas med snygga handledare i valfritt material för att göra trappan ännu säkrare. Beställ trappräcke för utomhus montering hos Easysteel redan idag och få hög kvalitet till ett riktigt bra pris.