Glasräcken

Praktiska och moderna glasräcken

Ska du montera nya räcken på din terrass eller balkong? Vill du ha räcken som inte står i vägen för din fina utsikt? Då är glasräcken den perfekta lösningen för dig. Med våra glasräcken får du ett snyggt och simplistiskt räcke som håller hög kvalitet i flera år. 

Med över 30 års erfarenhet har vi på Easysteel expertisen för att kunna erbjuda en utmärkt lösning som passar just dig. Med räcken i glas får du fördelen av att kunna njuta av din vackra utsikt utan att tumma på säkerheten på din terrass. Luta dig tillbaka och njut av utsikten med våra högkvalitativa glasräcken.

Designa ditt eget glasräcke här

Hos Easysteel kan du enkelt förverkliga dina projekt genom att designa dina egna glasräcken. Vi vet att alla hem har olika behov och därför erbjuder vi ett stort urval av lösningar så att du kan hitta ett räcke som lever upp till alla dina krav. 

Du kan anpassa allt från glastyp till antal sidor och få ett beräknat pris för ditt projekt senast nästkommande dag. Genom att ladda upp en bild på ditt projekt, tillsammans med mått och ritning, kan du få en mer exakt beräkning av den totala kostnaden.

Hög kvalitet och snygg design

Hos Easysteel kan du få ett skräddarsytt glasräcke som passar dina behov till ett bra pris. När du köper räcken till din altan hos oss kan du dra nytta av flera fördelar och kan enkelt anpassa räckena efter dina val. Hos off får du alltid: 

  • Högkvalitets räcken 
  • Konkurrenskraftigt pris
  • Kunnig och personlig kundservice
  • Expertrådgivning inom specialiserade områden

Flera olika valmöjligheter för dina räcken

När du ska välja material till dina räcken har du flera valmöjligheter. Du kan anpassa glas, stolpar och sidor efter dina behov. Några av valen som är tillgängliga för glasräcken är:

  • Frostat eller klart glas
  • Laminerat glas 
  • Stolpar
  • Start räcke
  • Avslutnings räcke
  • Handledare

Du kan även välja antal sidor på dina räcken och snabbt få ett beräknat pris på ditt projekt. Välj de material som passar ditt hem bäst och beställ räcken som kommer att förgylla din altan eller terrass i flera år framöver. Med ett glasräcke från Easysteel får du högkvalitativa produkter som håller länge.

Vi hjälper dig gärna hitta rätt material oavsett om det gäller glas eller stolpar. Det viktigaste är att du känner dig nöjd och trygg med ditt val.

Regler för montering av glasräcken

När du installerar dina räcken finns det en del regler som behöver känna till. Syftet med dessa regler är i första hand att skydda mot och begränsa risken för personskador. Regler och föreskrifter om hittar du i Boverkets Byggregler (BBR).

I vissa fall kan ytterligare regler finnas. Kraven kan variera beroende på lokala omständigheter. 

Vi hjälper gärna till och ger dig råd men om du är det minsta tveksam om vad som gäller just där du bor rekommenderar vi att du kontaktar byggnadsnämnden i din kommun. 


Du kan alltid kontakta oss på e-post för tips och vägledning när det gäller montering. Hos Easysteel får du räcken som har enkel montering så att du snabbt kan bli klar med byggandet och börja njuta av solen på din nya terrass eller balkong.

Tips och tricks för att ta hand om dina glasräcken

När man har glasräcken utomhus kommer vädret alltid att påverka utseendet efter en viss tid. Med Easysteel behöver du inte oroa dig över kvaliteten på ditt glasräcke men du kan behöva underhålla glaset för att det ska behålla sitt fina utseende.

Klart eller frostat glas – det är upp till dig

Oavsett om du väljer frostat eller klart glas är det enkelt och smidigt att ta hand om ditt räcke. Precis som med dina fönster är det bra att tvätta dina glasräcken då och då. 

Under vintern kan glas som är utomhus samla på sig en hel del smuts. Det är därför smart att tvätta dina glasräcken som en del av vårstädningen. 

Du kan använda samma produkter som till dina fönster och tvätta av dem för ett nytt glansigt utseende.

Köp dina glasräcken hos Easysteel idag

När du har valt material och design för ditt nya glasräcke är det bara att skicka iväg en förfrågan för att få ett beräknat pris för projektet. Du kan alltid kontakta oss på telefon, e-post eller besöka vår butik i Norrköping. 

Hos Easysteel är vårt största fokus att hjälpa till med personlig service och expertrådgivning, precis som vi har gjort i över 30 år. 

Du kan läsa mer om oss och få inspiration till ditt projekt via dessa länkar. Där har vi samlat både intressanta artiklar och ett galleri så att du kan ta del av all vår expertis innan du bestämmer dig för vilket sorts räcke du vill ha. 

Men enkel montering, kvalitets produkter och flera valmöjligheter kommer du utan tvekan kunna hitta ett räcke som är perfekt till din terrass eller altan hos oss. Beställ ett glasräcke som kommer att hålla i flera år med glas och stolpar i hög kvalitet. Välj rostfria produkter och stolpar om du vill ha stilrena produkter som kräver mindre underhåll. 

Vill du ha mer information kan du även kika på våra rostfria räcken som kräver minimalt underhåll när de monteras utomhus. För hjälp med montering rekommenderar vi att du kontaktar en professionell hantverkare som vet vad de gör eller byggnadsnämnden i din kommun om du ska montera räcket själv. 

Vi erbjuder inte montering men kan hjälpa dig att hitta professionella hantverkare som kan hjälpa dig montera ditt nya räcke. Det är bara att skicka ett mail eller ringa oss när du är redo att beställa ditt nya glasräcke.

Har du frågor, så finns vi alltid på telefon

Går du med ett projekt i tankarna?

Prova dina designkrafter med vår räckeskonfigurator. Designa din egen avskärmning utifrån dina egna mått. Du får priset med det samma och blir kontaktad av en av våra duktiga rådgivare som hjälper dig genom processen.

Designa och begär pris