FAQ – vanliga frågor

Vi är här för dig, både före, under och efter ditt köp. Här på denna sidan får du svar på dom mest vanliga frågorna som våra kunder ställer till oss.

Dessvärre kan en FAQ inte besvara alla frågor. Om du inte får svar på din fråga, är du alltid välkommen att kontakta oss på sales@easysteel.se eller tel 011-18 23 23.

Beställning och betalning

Du kan enkelt beställa ett räcke genom att använda vår räckeskonfigurator. Du väljer endast vilken typ av räcke du önskar, därefter anger du måtten på projektet. Därefter har du möjlighet att designa räcket efter dina egna önskemål. När du är färdig med designen av räcket, så kan du endera välja att beställa det direkt eller få ett kostnadsförslag på mail. Du blir sedan kontaktad av en av våra säljare, som hjälper dig att slutföra beställningen.

Vår räckeskonfigurator är uppbyggd för att göra det lätt och enkelt att beställa ett av våra räckes system. Den fungera genom att du uppger dina mått och så anpassar konfiguratorn automatiskt räcket efter dina mått och val.

Vår normala produktionstid för det rostfria stålet är 2-3 arbetsdagar. Beställer du ett räcke med glas, så är produktionstiden något längre för glaset, ca 2-4 veckor. Därför rekommenderar vi alltid att vi levererar dom rostfria delarna först och att glaset eftermonteras när stålet är på plats.

Du kan ändra i din beställning fram till att produktionsritningen blivit godkänd. Du bör dock tänka på att priset kan komma att ändras efter dina ändringar.

Du har möjlighet att avbeställa fram till dess att produktionen startat. Därefter förfaller din ångerrätt då det är varor som är framtagna efter dina specifikationer.

I vår räckeskonfigurator har vi gjort det så enkelt för dig som möjligt. Du skall bara uppge ytterkantmått, du behöver därför inte dra ifrån något själv, det räknar vår konfigurator automatiskt ut åt dig. Om du inte är säker på hur du skall mäta upp ditt projekt, kan du se vår video om mätning här, eller du kan kontakta en av våra säljare, vi är alltid redo att ge dig råd på tel eller mail.

Leverans

Normalt är leveranstiden 2-4 arb dagar. Glas enligt ordererkännande

Nej dom rostfria delarna skickas från vår verkstad i Bröndby- Köpenhamn. Glaset levereras direkt från vår svenska leverantör.

Ja vi levererar i hela Sverige.

Det varierar beroende på ort. Transportören aviserar. Det finns också möjlighet att ge fullmakt till transportören att ställa av godset utan kvittering.

Vid mottagandet av godset skall du kontrollera att samtliga kollin är med samt kontrollera om det är några skador på godset. Ev avvikelser/skador skall noteras av chauffören.

Vi skickar med DHL Freight

Montage

Vi har vid nuvarande tidpunkt inte några samarbetspartners för montage. Vi hänvisar därför dig att kontakta en lokal hantverkare för hjälp med montage.

Med alla våra produkter följer en material och montagevägledning. Vi rekommenderar att du följer denna vägledning till montering av räcket. Är du tveksam så är du välkommen att kontakta oss eller en relevant fackman.

Vi erbjuder inte montering som en service. Vi finns däremot alltid tillgängliga med råd vid frågor rörande montage.

Nej, räcket kan lätt och enkelt monteras med vanliga verktyg. Här hänvisar vi till sid 5 i vår material och montagevägledning. Den hittar du nederst på varje produktsida.

Underhåll

Rengör dom rostfria ytorna med en våt trasa och rengöringsmedel. Gör detta efter behov men gärna 2 till 3 gånger om året. Rostfritt stål är dessvärre inte helt rostfritt, och skall därför rengöras regelbundet för att bibehålla sitt utseende. Du kan läsa mer om hur du underhåller ditt räcke här.

Alla våra trähandledare kommer obehandlade. Därför rekommenderar vi alltid speciellt vid utomhus installationer att olja handledarna. För att handledarna skall bibehålla sitt utseende så bör denna behandling göras flera gånger beroende på miljön handledaren befinner sig i.

Generella frågor

Ja, Vi har valt att erbjuda 3 typer av glas till våra glas räcken och rostfria räcken med glas. Klart glas är det vanligaste. Frostat glas som ger glaset ett mjölkvitt utseende är inte transparent och användes normalt för att ge avskildhet på en terrass med insyn. Tonat glas som ger glaset en mörkare ton. Glaset är fortfarande transparent men ger en smula avskildhet.

När du köper ett räcke hos oss får du alla delar för att sätta samman räcket levererade av oss. Vi har dock valt att inte bipacka monteringsskruvar till räcket. Detta för att underlag och andra förhållanden varierar och kräver olika fästelement. Primärt gäller detta säkerhet. Kontakta en fackman om du är det minsta osäker på vad som krävs för ett säkert montage. Vi står givetvis tillhanda med råd på telefon eller mail.

Ja, vi har ett showroom i vårt kontor i Norrköping. Kom förbi på en kopp kaffe så diskuterar vi ditt projekt.

Nej vi har vid nuvarande tidpunkt endast kontor i Norrköping.

Du behöver inte mäta för glasen i ditt räcke. Vår räckeskonfigurator räknar själv ut glasets storlek.

Ja, alla våra räcken kan levereras i högglanspolerat. Kontakta oss för närmare information.

Ja, vi har inget krav om organisationsnummer för att handla hos oss.

Det är olika rostfria legeringar. AISI304 är till inomhusbruk och AISI316 till utomhus. Detta på grund av att AISI306 är mer motståndskraftigt mot beläggningar i miljöer med högre saltexponering. Du kan inte se det med blotta ögat vilken legering det är då det är en kemisk skillnad i stålet.

Vi erbjuder räckeshöjder från 800mm till 1100mm.