Stabila och snygga trappräcken inomhus

För att bygga en säker trappa inomhus behöver du ha ett stabilt och praktiskt trappräcke. Räcket är något du bör prioritera när du väljer hur din trappa ska se ut. Dels för att räcket gör trappan säkrare men även för att rätt sorts räcke kan göra att en helt vanlig trappa ser elegant och lyxig ut.

När det kommer till att välja räcke inomhus är Easysteel ett utmärkt val. Våra räcken tillverkas av högkvalitativa material och vi använder oss av en modern modulär design som låter dig designa räcket precis som du vill.

Modulär lösning för enkel montering

När du beställer räcke från Easysteel får du hem räcket i flera delar. Dessa moduler kan du sedan enkelt sätta ihop och montera själv. Du får dessutom välja mellan flera olika material så att du kan få det perfekta räcket till just din trappa. Vår räckes konfigurator gör det extra enkelt att beställa trappräcken, oavsett material eller mått. 

Vi erbjuder många alternativ och kombinationer som trappräcke i smide, trä eller rostfritt. Ange måtten du vill ha och skicka in en förfrågan för att få en offert på ditt nya säkra trappräcke. Du kan självklart även beställa handledare till ditt räcke i glas om du vill ha det.

Extra säkerhet och snyggare trappa med räcke inomhus

När du bygger en trappa hemma är det viktigt att du har rätt räcke för att trappan ska vara säker och se bra ut. Du kan oftast själv bestämma hur räcket ska se ut men det finns en del krav som räcket måste uppfylla av säkerhetsskäl. Både räcke och handledare för trappan ska utformas efter byggnadens användning. Det för att minska risken för fallolyckor.
För trappor i ditt eget hem kan du välja praktiskt taget vilket material du vill. Hos Easysteel hittar du räcken för inomhusbruk i glas, rostfritt stål och smidesjärn. Vilket material du väljer är en smaksak. Många tycker att glas ser lyxigt och modernt ut medan andra föredrar smidesjärn som har en mer klassisk design.

Designa ditt eget inomhus räcke

Hos Easysteel finns inga färdiga räcken utan du vår istället själv designa ditt eget räcke, som du vill ha det. Du har massor av valmöjligheter som låter dig skapa din egen kombination av material och design. Med alla dessa val får du möjligheten att bygga en trappa hemma som ser ut precis som du föreställt dig innan projektet började.

Med ett räcke i rostfritt stål, glas eller smidesjärn från Easysteel får du en snygg och hållbar lösning som dessutom är riktigt enkel att montera tack vare vår smarta modul-lösning.

Handledare

Du kan välja att komplettera ditt räcke inomhus med en fin handledare. Väljer du att lägga till handledare kan du välja mellan 3 sorters trä och stål. 

Vi har handledare i mahogny, ek och ask. Välj den träsort som du tycker ser bäst ut. Föredrar du metall har vi även handledare i rostfritt stål. Du kan enkelt beställa handledare samtidigt som du beställer dina räcken.

Detaljer som ger dig ett snyggare räcke inomhus

Easysteel erbjuder en komplett lösning för dig som vill bygga trappa. Genom att välja alla delar separat kan du designa en trappa som passar just dina behov och ditt hem. Välj trappräcke, handledare, handledshållare, handledskonsoler, ändavslut och allt annat du behöver och bygg trappan du drömt om hemma.
Vi erbjuder dessutom ett stort utbud av beslag, stolpar samt olika monteringsalternativ. Oavsett om du vill ha ett modernt räcke i glas eller ett lättrengjort räcke i rostfritt stål, är Easysteel det enkla valet.Läs om hur du kan hålla rostfrittstål snyggt i flera år här.

Regler för montering av räcke inomhus

Även om du ska montera ett räcke inomhus i ditt eget hem, finns det en del regler och föreskrifter du bör känna till. Dessa regler finns för att förebygga eller minimera personskador som kan uppkomma vid felaktig montering av räcken i trappor. 
Du hittar alla aktuella regler och föreskrifter i Boverkets Byggregler (BBR), som du kan läsa på Boverkets hemsida. Vissa kommuner har dock ytterligare regler som du bör känna till innan du beställer dina räcken. Kontakta din kommun för att ta reda på om det finns några särskilda regler där du bor.

Montera enkelt dina räcken inomhus med Easysteel

Vill du designa din egen trappa? Något som inte ser ut som alla vanliga trappor du hittar i ditt lokala byggvaruhus? Då är lösningen Easysteel. Vi tillverkar och levererar räcken till din trappa efter dina instruktioner. Välj material, design, tillbehör och mått och bygg trappan du drömmer om. Våra modulära räcken är enkla att montera och låter dig bygga mer personliga trappor än traditionella räcken.
Våra produkter är av hög kvalitet och är tillverkade för att hålla riktigt länge. Vi har räcken som passar både inomhus och utomhus. Alla våra räcken är dessutom tillverkade med säkerhet i fokus. Vi har räcken i rostfritt stål, smidesjärn och glas. Du kan dessutom utrusta ditt nya räcke med praktiska handledare som bidrar till ökad säkerhet i trappan. Om hög kvalitet, ett lågt pris och friheten att designa ditt eget räcke är vad du är ute efter är Easysteel det bästa valet du kan göra.