Säkra och eleganta glasräcken

Oavsett om du har en trädgård, en altan eller en balkong är det härligt att vara utomhus om vädret tillåter det. Under blåsiga sommardagar (eller någon annan tid på året) ger glasräcken utomhus ett extra skydd mot väder och vind när du kopplar av i ditt privata utomhusutrymme.
Glassräcken för terrasser och balkonger är idealiska för platser med mycket vind, så att du kan utnyttja ditt utomhusområde bättre och mer bekvämt. Glas är ett utmärkt val, eftersom det innebär att du behåller utsikten och det är praktiskt taget underhållsfritt.

Flera olika kombinationer av snygg design och hög kvalitet

Det råder ingen tvekan om att ett glasräcken utomhus ger elegans åt alla hem. Ett glasräcke utomhus, en trappa med glasräcke eller ett balkongräcke av glas är en elegant funktion som passar bra i nästan sammanhang. De kombinerar sitt stilrena utseende med att hindra insyn  och de praktiska fördelarna som vindskydd, hållbarhet och enkel rengöring och underhåll.

Genom att göra tekniska förbättringar i utformningen av glasräcken utomhus har vi kunnat integrera styrkan i precisionstillverkade ledstångsprofiler, lättare glas och en stark bärande bas. Resultatet är lätta, starka och moderna glasräcken som kräver mycket få, och i vissa fall inga, vertikala stöd. Detta gör att du har möjlighet att få ett räcke som inte stör din utsikt. 

Dessa förbättringar innebär att vi kan erbjuda dig ett mer mångsidigt utbud av designalternativ för glasräcken. Glasräcken har en ”wow-faktor”, de ger en känslan av ett mer öppet utrymme. Och genom att du enkelt kan beställa allt du behöver hos oss har du möjlighet att välja mellan en mängd olika alternativ av glasräcken utomhus, även med en begränsad budget.


Designa dina glasräcken utomhus själv

Eftersom vi säljer alla delar till glasräcken utomhus kan du skapa en lösning som är unik för dina behov. Om du skulle behöva rådgivning eller har frågor rörande våra produkter får du gärna höra av dig till vår kundtjänst. Våra professionella medarbetare hjälper dig gärna med att skräddarsy din lösning för utomhus glasräcken.

Glasräcke utomhus med frostat eller klart glas

Om du önskar avskildhet eller unika detaljer kan du anpassa ditt glas genom att beställa frostat glas. Alla våra glas är härdade och värmebehandlade. Glaset anpassat för att ge bästa hållbarhet och styrka.

Säkerheten för dina små barn och husdjur är vår högsta prioritet. Med säkerhetshörn är våra glasräcken ett tryggt och säkert val för dina barn.


Glasräcke utomhus – handledare, aluminiumlist eller ingenting

Våra lösningar för glasräcken utomhus kommer i flertalet olika designer. 

Ramlösa glasräcken (ibland även kallade ”strukturellt glas”) är den ultimata formen för öppna utrymmen – utan något som stör utsikten. Deras styrka kommer från användningen av tjockare, härdat glas. De behöver inga stöd på höjden och kan monteras antingen i en kanal som fästs vid golvytan så att inget av stödbeslagen syns.

Våra unika systemet med glasräcken utomhus använder en helt ny metod för glasräcken med ledstänger. Elegant teknik ger nästan ostörd utsikt till en kostnad som vanligtvis är förknippad med ett gammaldags system.

En bekväm ledstång, som finns i ett urval av profiler och färger, kompletterar en stark och säker konstruktion så att det behövs få upprättstående stöd – ibland inga alls.


Montering och underhåll av glasräcken utomhus

Alla räcken som du hittar kommer du enkelt kunna montera. Du kan antingen välja att montera det själv eller anställa hantverkare för att göra det åt dig. Tyvärr erbjuder inte vi montering av räcken. Om du väljer att montera dina nya glasräcken utomhus själv är det viktigt att du följer alla eventuella regler och föreskrifter som gäller. Du kan hitta dem bland Boverkets Byggregler (BBR).

Glasräcken utomhus – en lösning med lågt underhåll

Oavsett om din uteplats eller terrass behöver en glasräcke av säkerhetsskäl eller helt enkelt för att fungera som vindskydd är räcken av glas den perfekta lösningen med lågt underhåll. De är utformade för utomhusbruk i alla väder och är ett populärt val, särskilt i kustnära och utsatta områden, på grund av sin robusta design, konstruktion och korrosionsbeständighet.
Glasräcken utomhus finns som ”nästan osynliga” ramlösa glasräcken eller med handledare i aluminium och kräver minimalt underhåll. Det räcker med en enkel avtorkning med en trasa för att avlägsna smuts och salthaltiga beläggningar så att de håller sig klara och glänsande.


Köp ditt glasräcke utomhus hos Easysteel

Glassräcken för uteplatser är mångsidiga, estetiskt tilltalande och idealiska för alla typer av utomhusbruk. Till exempel som en tydlig barriär runt en pool, den viktiga säkerhetsbarriären för upphöjda terrasser eller som vindskydd åt en uteplats.

Om tanken på ett räcke i glas för din uteplats eller ditt utomhusområde tilltalar dig, får du gärna kontakta vårt professionella team för att diskutera ditt projekt. Du kan antingen nå oss via telefon eller e-post. Eller om du bor i närheten av Norrköping kan du gärna besöka vår butik.