Hållbara och snygga franska balkongräcken

Behöver du ett nytt franskt balkongräcke eller vill du uppgradera ditt gamla räcke? Vill du designa ditt balkongräcke att passa perfekt på din egen balkong? EasySteel har franska balkongräcken av hög kvalitet som passar alla hem oavsett om huset har traditionell eller modern design. Här finns massor av olika designmöjligheter att välja mellan.

EasySteel fokuserar på att ge dig räcken av högsta kvalitet och hållbarhet.. Franska balkongräcket kan anpassas till din egen stil och fungerar som ett perfekt för att förebygga tråkiga olyckor.

elegant fransk balkongracke

Enkel montering på din franska balkong

Hos Easysteel kan du enkelt designa ditt egna franska balkongräcke med vår räckeskonfigurator. Balkongräcket levereras i delar som är lätta att montera ihop. 

Det finns flera material att välja mellan. Du kan ha ett räcke som är rakt, runt eller kantigt i rostfritt stål, glas eller smidesjärn.. Du kan dessutom kombinera olika designval och få det perfekta räcket till din franska balkong.

Säkerhet är av högsta prioritet i ditt franska balkongräcke från Easysteel

När du bygger eller renoverar din balkong och vill lägga till ett räcke är är det viktigt att lägga stor vikt på säkerhet. Med ett stabilt balkongräcke kan du förebygga olyckor och njuta av din franska balkong utan att behöva oroa dig för tråkiga händelser. 

EasySteels balkongräcken uppfyller alla relevanta säkerhetskrav. Våra räcken är hållbara och med korrekt montering och uppehåll hålls de i ypperligt skick under lång tid. 10 år efter montering kan du fortfarande njuta av din franska balkong med ett säkert och snyggt balkongräcke. Slipp tänka på renoveringar och att köpa ett nytt räcke med ett hållbart och slitstarkt räcke från EasySteel.

balkong med glas

Välj din egen design med vår konfigurator

Med vår EasySteel räckeskonfigurator får du flera alternativ olika modeller av räcken att välja mellan och kan designa precis den balkongen du alltid drömt om.

Du kan välja mellan glas, galvaniserat stål eller italienskt smidesjärn och beslag tillverkade av hållbara material.. Vi har flera designalternativ att välja mellan – frostat glas, stolpar, laminerat glas och dessutom olika handledare.

fransk balkong utomhus

Handledare till din franska balkongräcke

Vi erbjuder också möjligheten att beställa handledare till ditt franska balkongräcke. En snygg handledare kan förgylla balkongen och vara precis det där lilla extra som gör att balkongen ser helt perfekt ut. 

Du kan även lägga till medlöpare eller andra tillval  till ditt räcke.. Kombinera till exempel ett glasräcke med medlöpare i rostfritt stål för en elegant design. 
Kom ihåg att rostfritt stål fortfarande rostar ifall materialet utsätts för svåra väderförhållanden utan korrekt underhåll. Det är därför viktigt att underhålla ditt räcke och handledare på ett korrekt sätt. Du kan läsa mera om underhållsinstruktioner för rostfritt stål här.

Franskt balkongräcke med detaljer

Välj vilken räckesmodell du vill ha och skräddarsy det med olika färger och material som passar din balkong. Dra inspiration från våra bilder om du inte är säker på vad du letar efter. Ett balkongräcke behöver inte bara vara en säkerhetsåtgärd, det kan också vara en snygg prydnad för ditt hem.


Design och detaljer är viktiga aspekter när du väljer ditt balkongräcke. Du kommer att se ditt balkongräcke varje gång du tittar ut genom fönstret, så det är viktigt att du är nöjd med ditt räcke. Våra tidlösa designer och material som håller i åratal gör våra balkongräcken till en bra investering. Hos EasySteel finns räcken med modern skandinavisk design som helt kan förvandla din balkong. Kontakta våra skickliga experter här om du har frågor eller funderingar inför ditt köp.

balkong i rostfritt stål

Regler om monteringen av fransk balkongräcke

Byggverket har vissa regler och föreskrifter för monteringen av ditt franska balkongräcke. Reglerna är gjorda för att försäkra din säkerhet och för att förebygga olyckor och skador. Här kan du läsa mera om teknik och idéer till montering av ditt räcke.
Alla regler och föreskrifter kan hittas i Boverkets Byggregler (BBR), som du kan läsa på deras hemsida. Vissa kommuner har dock ytterligare regler när det gäller montering av räcken. Kontakta din kommun för att ta reda på om några särskilda regler gäller där du bor, innan du beställer ditt räcke.

Fransk balkongräcke av god kvalitet och design från Easysteel

Ett räcke som passar stilmässigt in i ditt hem kan lyfta din franska balkong till nya höjder. Hos EasySteel erbjuder vi flera valmöjligheter och ger dig chansen att skapa din drömbalkong. Vi har ett brett urval av material som stål, glas och smidesjärn. Med vår smarta räckeskonfigurator kan du ange de exakta måtten du behöver och lägga till de detaljer du vill ha i ditt räcke. Vi hjälper dig även gärna med eventuella frågor som uppstår under beställningen.

Våra räcken är av högsta kvalitet och behöver endast enkelt uppehåll för att vara i toppskick under lång tid. Hos EasySteel har vi över 30 års erfarenhet inom branschen och prioriterar att din balkong är säker och samtidigt ser snygg ut. Alla räcken är skapade med just säkerhet i åtanke så att du kan njuta av din franska balkong under en lång tid framöver utan att oroa dig för olyckor. Var kreativ, använd din fantasi och skapa din drömbalkong hos EasySteel idag.