Designa ditt eget poolräcke hos EasySteel

Ett poolstaket kan vara en livräddare. Du har själv ansvaret för att området runt din pool är säkert för dig, din familj och dina husdjur. Ett staket runt poolen är något du bara behöver installera en gång, till skillnad från till exempel ett poolöverdrag. Ett poolräcke är en riktigt bra investering som är en enkel att montera och är en effektiv säkerhetsåtgärd. 

Hos EasySteel kan du designa ditt eget poolräcke med möjligheten att välja mellan olika detaljer och material av bra kvalitet. Ta gärna en titt på vårt inspirationsgalleri för att se olika designmöjligheter. Du kan till exempel välja ett stolpfritt räcke om du vill ha ett minimalistiskt räcke.. Du kan lägga till handledare i olika material som aluminium, rostfritt stål eller ek. Med ett glasräcke kan du få till en modern look och om du vill ha en tvist på det kan du lägga till en aluminiumskena högst upp.

Designa ditt poolräcke att passa din trädgård

Ett glasräcke för din utomhuspool är ett modernt och elegant val. Glasräcken hindrar inte vyn av din pool så du kan fortfarande hålla ett öga på dina barn när de leker i vattnet. Glas har också en praktisk fördel då det samtidigt fungerar som vindskydd och är lätt att rengöra.

Vi har även räcken i rostfritt stål om det passar bättre med din pool och uteplats. Ett rostfritt räcke med medlöpare skapar en mer klassiskt look.

Ett poolräcke kan vara livräddare

Din pool kan både vara en lekplats för barnen och en plats där du kan slappna av. Men att ha pool innebär även en risk för olyckor, särskilt om du har små barn hemma. Ett poolräcke kan lugna dina nerver genom att göra din din pool säkrare och skydda dina familjemedlemmar från tråkiga olyckor. Ett snyggt poolräcke  fungerar dock inte bara som en livförsäkring, utan är också en snygg inredningsdetalj.

Om du har barn eller husdjur hemma  kan det vara bra att välja ett tätt staket runt poolen. Ett annat bra val är ett räcke i glas, som täcker helt. Ett poolräcke i glas ger dig fri uppsikt över det som sker i vattnet och det behöver knappt något underhåll. Det är ett elegant val som passar bra med nästan vilken pool som helst.

Använd vår konfigurator för att designa ditt poolräcke

EasySteel har en händig räckeskonfigurator där du kan skriva in måtten på poolen och räcket du vill beställa. Det är också möjligt att välja design och material på ditt poolräcke i konfiguratorn.

Det finns massor av olika möjligheter för hur du kan designa ett poolstaket. Om du har mycket trä på din uteplats kan du designa ditt räcke i klassiskt och vackert trä. Trä behöver dock mer underhåll än glas för att förebygga att det slits ut på grund av vind och regn. För dig som vill ha en modernare look, har vi också räcken i rostfritt stål med medlöpare. Läs mer om underhåll av rostfritt stål här.

Detaljer och handledare för ditt poolräcke

Ett staket runt poolen kan se ut på väldigt många olika sätt och hos EasySteel kan du designa ditt staket helt själv. Välj material mellan:

  • Smidesjärn
  • Glas
  • Metall
  • Trä 

Vi har ramlösa glasräcken för din pool om du vill ha ett “osynligt” räcke. Du kan även lägga till handledare i till exempel aluminium som nästan inte kräver något underhåll alls. Det räcker med att torka av dessa så håller de sig rena och glänsande. Denna kombination passar perfekt för dig som letar efter minimal ansträngning när det kommer till underhåll av ditt poolstaket.

Hållbara poolräcken som tål väder

När du väljer poolstaket är det viktigt att du får en produkt som det håller i gott skick oavsett väderförhållandena. I Sverige kan vädret förändras snabbt och det är viktigt att räcket inte slits ut för mycket av snö och is. Hos EasySteel hittar du poolräcken av material som tål vårt hårda nordiska klimat. Oavsett om du väljer ett järn-, glas-, eller vajerräcke kan vi hos EasySteel garantera att det kommer att hålla riktigt länge.

Regler gällande montering av poolräcke

Då du monterar ditt poolräcke utomhus finns det vissa säkerhetsregler som ska följas. Syftet är att skydda dig och din familj från olyckor. Kontakta våra skickliga experter här om du har frågor eller funderingar kring montering av ditt poolräcke. Vi har även en guide med olika teknik och idéer kring montering av räcken, som du hittar här.

Innan du monterar ditt poolräcke bör du läsa igenom Boverkets Byggregler (BBR) för räcken utomhus. Enligt Boverkets regler ska alla pooler som har minst 20 cm vatten ha ett staket. Du kan hitta alla regler och föreskrifter på Boverkets hemsida.

Skapa ett tryggt poolområde med poolräcken från EasySteel

Har du en pool utan ett poolstaket och är orolig över att ditt barn eller ditt husdjur kommer att trilla ner i vattnet? Ta inga risker och skaffa ett snyggt räcke från EasySteel redan nu. Ett poolräcke behöver inte heller bara vara en säkerhetsåtgärd, utan kan också fungera som ett snyggt designelement i din trädgård.

Räcken från EasySteel är lätta att montera och du kan själv designa ditt räcke med vår smidiga räckeskonfigurator på vår hemsida. Oavsett om du väljer glas, trä eller rostfritt stål är materialen vi använder av högsta kvalitet och kräver minimalt underhåll. Våra räcken  tål även nordiska väderförhållanden. Tveka inte längre, skaffa ditt nya poolräcke idag till ett riktigt bra pris hos EasySteel.