En ledstång för trappan är bra att ha, för både vuxna och barn, att hålla i. Det då man går upp eller ner för trappan. Det är en bra säkerhetsdetalj så väl som att rätt ledstång även kan förhöja utseendet på din trappa. Du som behöver delar för ledstänger, du kan hitta det hos EASYSTEEL. De har olika handledare i olika material. Du kan välja mellan trä, rostfritt eller smide. Till dessa handledare finns det även tillbehör för att kunna montera dem på rätt sätt. Du behöver nämligen sätta samman dem på egen hand. Du hittar bland annat fästen, hållare, knäleder och mycket mer. Det finns även snygga beslag, eller ändlock/avslut. När det gäller ledstänger så är detta något som kan monteras separat. Det går även att integrera med spjälräcket. Allt handlar om vad för slags trappa det är du ska bygga, hur den är utformad och vad den är placerad.

Allt du behöver för trappans ledstång

Hos EASYSTEEL hittar du allt du behöver för att montera upp en ledstång i din trappa. De erbjuder handledare, ledstångskrokar, konsoler, beslag, ändknoppar, samt mycket mer därtill. Du kan kombinera din ledstång så som du vill. Kanske en handledare i trä, med rostfria konsoler är det du vill ha, eller föredrar du ledstänger helt i rostfritt? Det finns även grymt snygga handledare i smidesjärn. Fördelen med att köpa lösa delar så som du kan göra hos detta företag är att du kan kombinera dem på vilket sätt du vill. Sedan bara montera dem samman så som du föredrar det. Hos detta företag finns det ledstänger för trappor inomhus så väl för trappor utomhus. Oavsett var trappan ska vara, så är det viktigt att den är säkert byggd. Det med de delar som du kan hitta hos EASYSTEEL.

Vad gäller för trappbyggen?

En trappa inomhus eller utomhus som ska byggas, ska göras enligt regler och med tänk på säkerhet. Alla som använder trappan ska kunna göra det på ett tryggt sätt. Det som man ska ta hänsyn till är bland annat trappans lutning och längd, så väl som varje trappstegs höjd och djup. Om barn finns i familjen så är det viktigt att du bygger trappan så att den är barnsäker. Det är bra även annars med, så sett. Bland annat ska inte öppningarna mellan stegen i trappan vara för stora. Trappan bör även ha räcken som är godkända ur fallsynpunkt. Du bör därmed satsa på räcken samt fästen som tål påfrestningar. När det gäller ledstänger, så är det bra att det alltid finns en.  Även om det är en vägg på ena sidan. Det du ska tänka på när det gäller ledstången är att den ska vara enkel att greppa om. Är det en bred trappa så bör du ha ledstång på båda sidor. De fästen du sätter upp ska inte hindra handen att kunna löpa förbi dem. Sedan ska ledstången även börja innan trappan, det för att du skak få ett bra grepp innan du börjar gå upp eller nerför trappan.