Räcke utomhus

Skrivet av Camilla Hansen

07/10/2021

Ett räcke utomhus kan sitta på balkongen, på altanen, på utomhustrappan samt i vissa fall så finns det smidesräcken med tillhörande grind. När du ska välja räcke utomhus, så är det bra att först bestämma vad du ska ha det till. Är det ett räcke för balkongen eller till altanen, eller ska du ha en trappa ute med ett räcke? Sedan var det ju detta med material. Vill du att ditt räcke ska vara i smidesjärn, eller är det glasräcke du funderar på? Andra räcken som går att ha utomhus är rostfria räcken och räcken med vajer. När du ska bygga ett räcke, så kan du hitta de delar du behöver hos EASYSTEEL. De erbjuder unika modulsystem, som du kan sätta samman på egen hand. Hos dem finns det inga färdiga lösningar, utan du själv får sammanfoga de delar du behöver. Att ha ett räcke utomhus, det är ofta för att göra det säkert, så att det inte förekommer en fallrisk. Men det är minst lika viktigt för att det ska vara estetiskt och tilltalande att se på.

Utomhus kan du ha snygga räcken

Eftersom du kan välja mellan flera olika material, så kan ditt räcke utomhus bli så som du vill ha det. En viktig aspekt är säkerheten. Om räcket ska sitta på en balkong, eller högt upp, så är det viktigt att den har rätt höjd. Räcket måste vara så pass högt att ingen kan klättra över det så väl som att råka falla över det. Sedan kan ett räcke utomhus även ha flera andra funktioner. Det kan vara för att avgränsa något. Sitter det i markhöjd så kan du bestämma höjden på egen hand. Väljer du att ha ett glasräcke, så fundera på om du vill att det utöver att vara säkert även ska ge skydd mot insyn. Klarglas ser man igenom, men det finns även gråtonade varianter samt frostat glas. Ett räcke i smide är även det bra att ha utomhus. Det på balkongen, altanen, eller i trappan. Kanske det är trappan till entrén i ditt hem som behöver ett räcke, eller är det källartrappan? Smidesjärn är ett hållbart material som fungerar väl att ha utomhus.

Räcken utomhus som klarar väder och vind

När du ska ha ett räcke utomhus så är det viktigt att det håller för alla sorters väder. Vi har ju ett klimat där det kan ske mycket på en dag. Ena stunden kan solen skina, för att i nästa stund regna. För att inte tala om vintern med snö, frost och is. Det gäller därmed att tänka även på detta då du ska sätta upp ett räcke utomhus. Räcken som tål att sitta ute, det är räcken i smidesjärn, rostfria räcken, glasräcken, samt vajerräcke. Alla dessa räcken för utomhusbruk hittar du hos EASYSTEEL. Där hittar du även alla andra delar du behöver för att kunna sätta samman räcket med staketet, eller med bottenplattan. EASYSTEEL har det du behöver för att skapa och montera samman det du önskar när det kommer till utomhusräcken.

Har du frågor, så finns vi alltid på telefon

Går du med ett projekt i tankarna?

Prova dina designkrafter med vår räckeskonfigurator. Designa din egen avskärmning utifrån dina egna mått. Du får priset med det samma och blir kontaktad av en av våra duktiga rådgivare som hjälper dig genom processen.

Designa och begär pris

Liknande artiklar

Vajerräcke

Vajerräcke

Vajerräcke är vanligt att se ute på vägar, bland annat motorvägar, men det går även utmärkt att ha ett vajerräcke...

Trappräcken inomhus

Trappräcken inomhus

Letar du efter ett rejält och bra trappräcke för inomhusbruk? Hos EASYSTEEL hittar du de delar du behöver för att...

Trappräcke smide

Trappräcke smide

Håller du på att bygga en trappa i ditt hus? Eller kanske ska du bygga ett helt nytt hus i etage och behöver en eller...