Beslag gör en stor skillnad för staket, räcken, galler eller för grinden – även om det i sig är mycket små detaljer så är det små detaljer som kan göra en stor skillnad. Det kan ge en helt ny känsla eller inramning för ett gör-det-själv projekt

Populära beslag som höjer helheten

Beslag kan vara tillverkade i olika material och på olika sätt som alla har olika egenskaper. Smidesbeslag är en typ av beslag som alltid har varit och fortfarande är mycket populärt. Hos EASYSTEEL hittar du ett stort utbud av beslag av smides för dina gör-det-själv projekt.
Beslag kan jämföras med smycken och accessoarer till en klädsel – det är små detaljer men som kan förhöja helheten avsevärt. Beslag i vitt kan ge en helt annan känsla på en grund än beslag i svart för att ge ett exempel. Detsamma gäller för beslag gjorde i smide jämfört med beslag tillverkat i ett annat material.

Fördelar med smide

Vilka fördelar har då produkter av smide? Den största fördelen är att du kan få precis den form du önskar. Metallen bearbetas och böjs efter dina önskemål.
Man brukar skilja på två olika sorters smide – kallsmide och varmsmide. Kallsmide är vanligast hos plåtslagare där plåtslagaren ändrar på metallens form genom en hammare som ändrar materials form och storlek.
Varmsmide är när metallen värms upp och därmed krävs inte lika mycket kraft för att ändra metallens form. Dock är precisionen bättre vid kallsmide och man kan få mer exakta beslag. Smide är annars vanligt i bultar och verktyg men alltså också för beslag.

Beslag av smide utmärkt för utomhusbruk

I smide svetsar man inte samman olika delar. Processen skapar en mer hållbar konstruktion som är mycket stark. För beslag är detta extra fördelaktigt. Beslag utsätts för påfrestningar och byts inte ut särskilt ofta. Speciellt när beslagen är utomhus är smidesbeslag en utmärkt idé.
Smide finns överallt i samhället. Framförallt inom byggindustrin där smide används både som interiör och exteriör. Beslag av smide har blivit mycket populära tack vare kvaliteten, den tidlösa designen och hållbarheten. Det är också populärt att använda som galler i butiker för att förhindra inbrott.

Smidesbeslag från EASYSTEEL

Om du är ute efter smidesbeslag till ditt räcke, staket eller liknande kan du hitta det hos EASYSTEEL. EASYSTEEL har i över 30 års tid arbetat med smidesjärn och har i dagsläget mer än 40 000 produkter i sitt sortiment. Produkter i allra högsta kvalitet för dig som är ute efter smidesbeslag till räcken, staket, portar och stängsel.
Företagets produkter är speciellt inriktade på den svenska och skandinaviska marknaden. Beslag som är populära och har en historisk plats i vårt avlånga land. På EASYSTEELS hemsida kan du finna massor av inspiration och idéer om vilka smidesbeslag som kan passa just dig. Notera att EASYSTEEL inte säljer färdiga staket, räcken eller grindar utan endast de tillbehör som behövs för ditt eget hemmaprojekt.


Nya smidesprodukter och enkla att installera

EASYSTEEL tar löpande fram nya och förbättrade produkter för sina kunder – både inom smide och i andra material. Genom att lyssna på kunder och kunders behov är det viktigt att vara flexibel och ta fram produkter som kunder efterfrågar.
Det är också viktigt för EASYSTEEL att alla deras produkter, såsom smidesbeslag, är enkla att installera, rengöra och vara praktiska i sin användning. De ska ha en tidlös design som är tilltalande och passar bra in i staketets övergripande look.