En smidesgrind är inte bara funktionell, den gör även en vacker detalj i ditt staket. Om du vil sätta upp ett snyggt staket och ha en smidesgrind som kompletterar det hela, så gör du helt rätt val. Hos EASYSTEEL finns det flera varianter. Observera att de inte levererar hela staket, med grindar. Det de erbjuder är moduler, som du själv får sammanfoga till en helhet. Du kan däremot hitta det du behöver hos dem för att få en vacker grind i smide så väl som staket. Dessutom finns det passande låskasse om du vill ha ett dekorativt grindlås. Fördelen med smidesgrindar och staket är att de är traditionella så väl som at de både vackra och hållbara. Det blir en vacker prydnad och snygg inramning för hus och trädgård.

Smidegrindar är pricken över i:et

Om du vill rama in din trädgård eller ett visst område av den, så är det inte fel att välja smidesjärn. Du kan välja att ha en enkel smidesgrind, eller kanske en rejäl, dubbel smidesgrind. Hos EASYSTEEL kan du plocka samman de enheter och moduler du gillar och sedan på egen hand montera samman dessa. Smidesstaket med tillhörande grind är inte bara vackert, de fyller även en säkerhetsfunktion. Du får ett vackert helhetsintryck av din fastighet, samtidigt som du skyddar din egendom på ett bra sätt. Det finns en mängd utföranden som en smidesgrind kan komma i. Vill du komplettera din grind med ett smidesstaket, så kan du köpa dem i moduler hos EASYSTEEL. Köp till staketstolpar och andra dekorationer i smide för att verkligen få ett unikt staket med tillhörande grind. Se till att välja rätt bredd på både staket och grind. Det så att de passar med varandra och där du ska montera dem.

Anpassa din smidesgrind

När du ska välja smidesgrind, så är det bra att först fundera på var den ska sita och vad för funktion den ska fylla. Smidesgrindar går att montera på olika typer av stolpar. De utgör en viktig del av smidesstaketet så även dessa är värt att fundera på hur du vill ha dem. Är det en gånggrind du vill ha, som är till för att kunna gå igenom, så fundera på vilken bredd den ska ha. Kanske du vill ha flera? Räcker det att ha en enkelgrind, eller ska du satsa på en dubbelgrind för att kunna göra öppningen större? Fundera även på åt vilket håll du vill att grinden ska öppnas samt om den ska vara vänster- eller högerhängd. Andra former av grindar i smide är slaggrindar. Det är en grind som passar mycket bra om du vill ha en större öppning i staketet. Det så att du kan köra bilen igenom. En slaggrind kräver dock rätt stor yta. Ett annat alternativ är skjutgrind. Det är ett smidigt alternativ om du vill ha en bredare passage, men mindre yta. Det du dock kan behöva är tillräckligt med rak yta så att det går att skjuta den åt sidan.