Funderar du på att ha ett smidesräcke inomhus? Det går utmärkt att ha det, även om det oftast är ute det sitter. Men vill du satsa på ett snyggt trappräcke, så är smidesjärn valet för dig. Just att ha ett räcke i en trappa är ett måste, oavsett om den sitter ute eller inne. Det för att göra trappan säker. I första hand är ett trappräcke till för att ge dig stöd då du går upp och ner för trappan. Det ger även en säkerhet från att trilla ner i trappan. Dock behöver du mer än bara ett räcke i en trappa. Du behöver även ha en ledstång, eller handledare, samt i vissa fall andra detaljer. Hos EASYSTEEL hittar du det du behöver för att kunna bygga en trappa med ett smidesräcke inomhus. 

Inomhus är det snyggt med ett smidesräcke

Talar man om räcken inomhus så är det främst trappräcken man menar. Trappräcken kan bestå av en massa olika material. Även om trä kanske är det vanligaste så varför inte tänka utanför boxen och skapa något unikt? Det kan du göra genom att välja ett smideräcke för inomhusbruk. Bygger du trappan helt fritt från väggen, så måste du se till att även ha ledstänger eller handledare på båda sidor. Annars räcker det med ena sidan, om det finns en vägg på andra. Tänk även på att räcket bör vara högt, ju högre upp i trappan det sitter. Det för att det inte ska gå att klättra över eller falla över det. Trappräcken kan även bestå av andra material, så som stål, eller aluminium. Det blir då en modern touch på det hela. Modernt är det även med glasräcken. Smidesräcken inomhus ger dock en känsla av lyx och hållbarhet, på ett sätt som de andra inte gör.

Få en unik trappa med ett smidesräcke inne

Smidesjärn är ett material som man är van att se utomhus. Det då många staket, grindar, räcken och annat är tillverkat i just detta material. Många väljer smidesjärn då det är hållbart, underhållsfritt, säkert samt snyggt. Men det är inget som säger att det måste bara vara ute man använder det. Det fungerar minst lika bra att ha ett smidesräcke inne. Du kan hitta det du behöver för att skapa en unik trappa hos EASYSTEEL. Det finns bra delar som du kan sammanfoga själv till en trappa. Du har bland annat räcken, handledare, handledshållare, handledskonsoler, ändavslut samt annat som du kan behöva. Du kan välja att ha ett enda material eller kombinera dem med varandra på det sätt du önskar. Få mer inspiration till hur du kan göra genom att kika igenom utbudet som EASYSTEEL har.