För att du ska få en säker trappa, så krävs det även ett trappräcke. Det är en mycket viktig del av din trappa och bör inte fuskas med. Ett trappräcke är en detalj som gör trappan säker, så väl som mer estetisk. Hos EASYSTEEL kan du hitta trappräcken som både är säkra samt snygga att se på. Hos dem kan du få hjälp med att skräddarsy ett trappräcke som passar dina behov så väl som din trappa. Det finns många alternativ och kombinationer att välja på då du ska bygga dig en trappa med ett bra trappräcke. EASYSTEEL erbjuder unika modulsystem så att du på egen hand kan sammanfoga det du ska bygga. Är det en trappa med räcke inomhus som du vill ha, eller en trappa utomhus? Då har du olika alternativ att välja på. Det eftersom du hos detta företag kan få de delar du behöver till att skapa ett snyggt och säkert trappräcke.

Med ett trappräcke är du på god väg till en säker trappa. Räcket i din trappa är en viktig detalj, delvis för att det ökar säkerheten och minskar risken för att falla, eftersom du kan luta dig mot räcket. Men det kan även vara viktigt av visuella skäl. Med ett trappräcke från Easysteel kan du vara säker på att alla aspekter är väl genomtänkta, så att du kan räkna med att säkerheten är på topp. Vår erfarna personal hjälper till att skräddarsy ett trappräcke som passar din trappa och dina behov.

Förutom att trappan ska vara säker spelar utseendet också stor roll. Ett trappräcke utomhus ska passa in med husets fasad, trädgård men även det omgivande området. Ska trappräcket vara inomhus finns det andra miljöer att ta hänsyn till.

Vi på Easysteel erbjuder en mängd olika alternativ och kombinationer – det är bara din fantasi som sätter gränserna. Trappräcken finns i glas, rostfritt stål och smidesjärn. Beroende på om det är inomhus eller utomhus kan materialet väljas efter behov och önskemål. Vi på Easysteel använder oss bara av de bästa produkterna med den bästa kvalitén för att du ska kunna känna dig nöjd med ditt köp.

Börja ditt trappräckesprojekt redan idag; dyk in i vårt inspirationsgalleri och bli inspirerad av de många tillgängliga möjligheterna.

Regler för trappräcken

Innan du designar ditt trappräcke är det viktigt att veta om räcket uppfyller de krav och normer som finns. Räcket och handledarna måste utformas baserat efter byggnadens användning på ett sätt som skyddar människor mot olyckor. För en fristående trappa rekommenderas därför att räcket är minst 0,9 m högt och att ledstången är lätt att greppa. Även så barnen har något att hålla sig fast vid.

Trappräcke utomhus

Önskar du ett trappräcke utomhus? Väder och vind ställer vissa krav på ett utomhusräcke jämfört med ett räcke inomhus. Vi erbjuder trappräcken utomhus i både rostfritt och galvaniserat stål samt i smidesjärn. Det mesta av vårt rostfria sortiment tillverkas i AISI 316, vilket betyder att det är syrafast och tål därför mycket väder, vind och regn. Rostfritt stål med AISI 316 kvalitet är det vanligaste alternativet för utomhusbruk. Våra rostfria räcken går att få i två olika utföranden, slipad yta eller högblank. För utsatta områden till exempel vid havet på västkusten rekommenderar vi att man använder högglanspolerade räcken Vilket gör produkterna ännu mer motståndskraftiga mot det aggressiva klimatet. Våra Easysteel rostfria detaljer är tillverkade i Duplex2205 stål. Duplexstålet har högre korrosionsbeständighet än AISI 316 och kommer därför att ha en fin yta längre.

Med smidesjärn har du några andra alternativ för att dekorera ditt trappräcke. Materialet ger möjlighet att skapa ett trappräcke som är rik på detaljer och har därför använts mycket över lång tid. I sin råa form rostar smidesjärnet, därför är det rekommenderat att ytbehandla järnet. Våra smidesjärnsprodukter är obehandlade och därför lämpliga för antingen galvanisering eller målning av olika färger.

Trappräcke inomhus

Valet av material för trappräcken inomhus är helt fritt upp till dig. Precis som vi erbjuder trappräcken i rostfritt stål för utomhusbruk, erbjuder vi också trappräcken i rostfritt stål för inomhusbruk. En liten del av vårt sortiment tillverkas i AISI 304 kvalitet och är därför anpassade för inomhusbruk.

Vill du ha en mer rustikt eller detaljerat utseende? Då kan du med fördel välja smidesjärn, där du har många möjligheter för att dekorera ditt räcke precis som du vill.

Trappräcke i glas

Ett trappräcke i glas ger en elegant ram runt din trappa. Samtidigt garanterar det att du har något att hålla fast vid när du går upp eller ner. Går det att montera ett trappräcke i glas? För glasräcken utan stolpar erbjuder vi ett monteringsalternativ som gör att glaset kan monteras på utsidan av din trappa. Med ett sidomonterat glasräcke får glaset nästan ett flytande utseende. Trappräcket i glas går att avsluta med eller utan en handledare i antingen trä eller rostfritt stål.

Trappräcke i rostfritt stål

Drömmer du om ett trappräcke i rostfritt stål? Då har du kommit till rätt ställe. På Easysteel kan vi hjälpa dig att skräddarsy ditt trappräcke efter dina krav och önskemål. Vi erbjuder runda och fyrkantiga stolpar som kapas till önskad höjd. De rostfria stolparna kan monteras på en horisontell yta eller på utsidan av din trappa. Trappräcket går att avsluta med en ledstång i antingen rostfritt stål eller trä.

Trappräcke efter dina behov

Ett trappräcke kan designas utifrån de behov du har och i den stil du känner passar dig och din trappa. Dock är det viktigt att veta om att trappräcket måste uppfylla vissa krav och regler. Bland annat ska både räcke och handledare utformas efter hur byggnaden används. Det så att det inte finns risk för fallolyckor. Om du ska bygga en trappa inomhus så kan du välja i stort sett vilket material du vill på ditt trappräcke. EASYSTEEL erbjuder bland annat trappräcken i rostfritt stål så väl som att du kan välja att ha ett i smidesjärn. Detta företag har unika modulsystem för olika projekt. Det oavsett om du vill ha delar för din trappa eller vill bygga annat. Det enda som kan sätta gränserna för hur du vill ha det är din egen fantasi. Du kan få trappräcken i glas, rostfritt stål eller i smidesjärn. Dessa kan monteras med vågräta stänger och lodräta stolpar så väl som du kan välja att ha ett glasräcke. Då monterar du det med glashållare, punktfästen, glasankare eller med aluminium bottenprofiler. Alla räcken kan utrustas med handledare och det i form av rör eller notrör i stål eller med olika träsorter.

Bygg din trappa med eleganta detaljer

Det du kan få hos EASYSTEEL är inte färdiga produkter, utan delar du på egen hand kan bygga samman eller sätta ihop. Hos dem finns det eleganta rostfria detaljer, vackert klassiskt smide så väl som galvaniserade artiklar. Du kan bland annat hitta de stolpar, beslag och monteringsalternativ du behöver hos dem. Kanske du vill ha ett trappräcke i glas? Då kan du hos detta företag få hjälp med smarta monteringsalternativ. Är det ett trappräcke i rostfritt stål som istället lockar, ja då kan du få ett skräddarsytt alternativ efter dina egna krav och önskemål. Bland annat kan du få runda så väl som fyrkantiga stolpar kapade i önskad höjd. EASYSTEEL levererar lösdelar till räcken i flera olika material. Alla deras produkter har en hög kvalitet så väl som en snygg design. Deras olika räcken kan användas överallt, både inne och ute.